Veiling+Rhein%2DMaas+grijpt+in+bij+plantenaanvoer
Nieuws
© Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas grijpt in bij plantenaanvoer

Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen heeft dit jaar 437 keer moeten ingrijpen bij de aanvoer van planten.

De bloemenveiling heeft onder andere telers verzocht de aanvoer van hun producten te stoppen omdat ze geen jaarmelding hadden ingegeven.

Assortimentsmanagers van Veiling Rhein-Maas hebben ook correcties doorgevoerd omdat het aangevoerde product in de jaarmelding van de teler ontbrak, omdat een teler al het gemelde aantal had bereikt, en omdat er te veel A2- of B-kwaliteiten in de partij zat.

Spreiding

Verder hebben teeltbedrijven het aanbod van hun planten na overleg met de assortimentsmanager over meerdere veildagen verspreid.

Volgens het veilingreglement moeten telers van tevoren via de digitale aanvoermeldingen (jaarmelding en weekmelding) hun aanbod melden.

Betere prijsvorming

Met de ingrepen wil Veiling Rhein-Maas ervoor zorgen dat de klok een attractief inkoopinstrument blijft.

'Daarnaast zorgt een stabiel aanbod voor de klok voor een betere prijsvorming voor onze aanvoerders', stelt een woordvoerder van de veiling.

Jaarmelding

Eerder dit jaar, in februari, werden nadat de telers hun jaaraanvoer voor 2016 hadden gemeld al 271 correcties doorgevoerd omdat het aangemelde aantal planten ver boven het aantal in 2015 verkochte planten lag.

Het ging hierbij om een reductie van in totaal 28 miljoen stuks.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer