%27Deelnemers+Boer+Zoekt+vrouw+geen+rijk+sociaal+leven%27
Nieuws
© KRO-NCRV

'Deelnemers Boer Zoekt vrouw geen rijk sociaal leven'

De vijf boeren, die aanstaande zondag 12 februari in Boer Zoekt Vrouw op zoek gaan naar de ware liefde, hebben volgens presentratrice Yvon Jaspers hun handen vol aan het runnen van hun bedrijven.

'Ze hebben geen rijk sociaal leven waarin ze nieuwe mensen leren kennen. De boeren hebben hun handen vol aan het runnen van hun bedrijf en het leren van de taal', aldus Jaspers.

'Dan blijft er weinig tijd over om op zoek te gaan naar die vrouw. En al helemaal als je diep in je hart een Nederlandse vrouw zoekt.'

Texas en Zambia

Nadat Yvon Jaspers eind augustus 2016 vijf geëmigreerde Nederlandse boeren voorstelde, is vanaf zondag 12 februari te zien hoe de zoektocht naar de liefde verdergaat.

Het is inmiddels het negende seizoen van Boer zoekt Vrouw.

De boeren zijn David, Herman, Marc, Olke en Riks. Ze wonen in respectievelijk Roemenië, Frankrijk, Zambia, Texas en Canada.

Hollandse dames

'Het zijn gebieden die je echt 'the middle of nowhere' kunt noemen', vertelt Jaspers.
Volgens de presentatrice zoeken de heren bewust een Hollandse dame omdat ze zich allemaal beter voelen bij iemand met dezelfde achtergrond en die dezelfde taal spreekt.

'Als je door de ogen van deze boeren naar de Nederlandse vrouw kijkt, dan zie je in dat die Hollandse dames zo slecht nog niet zijn', zegt ze lachend.

'Ze zijn nuchter, weten van aanpakken, zeuren niet en ze zijn mooi en lief.'

Hoogtepunten

De boeren zijn voor de opnames naar Nederland gekomen. Dat was voor sommigen van hen een tijd geleden. 'Boer Riks uit Texas was hier al twaalf jaar niet meer geweest.'
Jaspers wil niets vertellen over de hoogtepunten van dit seizoen.

'Die komen natuurlijk aan het einde van de reeks, als de boeren hun definitieve keuze bekendmaken. Verdrietig voor degene die het niet wordt', zegt ze.

'Maar intens geluk bij het nieuwe liefdeskoppel. Ontzettend mooi. Het leven is een stuk leuker als je het samen mag delen met iemand van wie je van houdt. Boer zoekt Vrouw laat zien dat het altijd en voor iedereen mogelijk is.'

Na dit internationale seizoen komt er volgens Jaspers weer een gewone Nederlandse editie. De eerste boeren hebben zich al aangemeld.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer