'Via internet vind je sneller vrouw dan in café'

Melkveehouder Arnold Lageschaar uit Vragender was vrijgezel, maar vond zijn partner via een agrarische relatiesite.

%27Via+internet+vind+je+sneller+vrouw+dan+in+caf%C3%A9%27
© Hans Prinsen

Vragender verloor zijn vrouw in 2015. Ze stierf na een jarenlang ziekbed. 'Ik kom uit een groot gezin met tien kinderen. Ik hou van gezelligheid om me heen en opeens zat ik daar alleen.'

Op een dag las Lageschaar een krantenbericht over Farmers4Love, een relatiesite voor liefhebbers van het platteland.

Profiel

De datingsite liet hem niet meer los, maar hij wist niet hoe hij het moest aanpakken. Dus had hij een gesprek met Judith Schlepers van Farmers4Love.

'Ze hielp me heel goed met het maken van mijn profiel. Want dat is erg belangrijk, het is toch de eerste indruk die dames van je krijgen.'

'Ik bleef kijken'

Toen de melkveehouder op de site stond, zocht hij actief naar leuke vrouwen. 'En toen zag ik het profiel van Carla', glundert hij.

'Ik bleef ernaar kijken. Toen ik op een ochtend naar buiten ging, leek het alsof iemand me bij mijn oren pakte en mij terug naar de computer sleepte om te reageren. Ik stuurde haar een berichtje en de interesse was wederzijds.'

Kinderen

Carla van Vliet komt uit Hoogland. 'Ik heb vier kinderen, maar dat was voor Arnold geen bezwaar. Integendeel, doordat zijn vrouw jarenlang ziek was geweest, was een gezin niet mogelijk, terwijl hij juist dol is op kinderen. Dit raakte me. Ik wilde meer over hem weten.'

Sindsdien hebben de twee een relatie.

Prinses

Van Vliet waardeert de 'zorgzaamheid en het lieve karakter' van de melkveehouder. 'Ik voel me bij Arnold een prinses. Deze zomer ga ik met mijn twee jongste kinderen bij hem wonen. We vinden het ontzettend fijn op de boerderij.'

Lageschaar is blij dat hij zich inschreef op de datingsite. 'Dit gaat makkelijker dan een vrouw vinden in het café. Ik heb nu een lieve, spontane vriendin. Afgelopen kerst zaten we op de boerderij met het hele gezin aan tafel. Dat was bijzonder. Het kan dus gek lopen.'

'Gewoon doen'

Voor singles die twijfelen om zich in te schrijven op een datingsite adviseert het stel: 'Zet gewoon je verstand op nul en ga ervoor. Nee heb je, ja kun je krijgen.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer