Farm Frites heeft plannen voor fabriek in Kazachstan

Fritesfabrikant Farm Frites is betrokken bij plannen om een fritesfabriek te bouwen in het noordoosten van Kazachstan.

Farm+Frites+heeft+plannen+voor+fabriek+in+Kazachstan
© Marcel Bekken

Het betreft een project voor de bouw van een fabriek voor diepgevroren aardappelproducten. De geplande productiecapaciteit is de verwerking van 140.000 ton aardappelen op jaarbasis. Dit meldt de website van The Times of Central Asia op basis van berichtgeving van de overheid in Kazachstan.

Vertegenwoordigers van Farm Frites hebben vorige week overleg gehad met de landbouwminister van Kazachstan. De Nederlandse fritesfabrikant gaat zich nu oriënteren wat de mogelijkheden zijn van de teelt en opslag van fritesaardappelen in het betreffende gebied. Het is nog onduidelijk wat de kosten zijn van de nieuw te bouwen fabriek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer