Groter+aanbod+drukt+prijs+fritesaardappelen
Nieuws
© Anton Dingemanse

Groter aanbod drukt prijs fritesaardappelen

De betere oogstomstandigheden voor fritesaardappelen in West-Europa hebben tot gevolg dat de aardappelprijzen afgelopen week naar beneden zijn bijgesteld.

Met name in België en Frankrijk is na de neerslag van afgelopen week een behoorlijk areaal aardappelen geoogst. Het gevolg van het grotere aanbod van fritesaardappelen is dat de prijzen iets meer onder druk komen te staan.

Op de aardappeltermijnmarkt in Leipzig daalde de notering op het contract voor levering in april 2017 afgelopen week met 4 euro tot 21,50 euro per 100 kilo. Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann blijft het aanbod met ruim 7.000 openstaande contracten wel gehandhaafd.

Op de effectieve markt zijn de eerste signalen van een lagere prijsvorming ook merkbaar. Aan het begin van vorige week bood de Belgische fritesindustrie nog 20 euro voor de aanvoer van fritesaardappelen. Afgelopen vrijdag verlaagde Belgapom de noteringen voor alle fritesrassen van 20 euro naar 17,50 euro per 100 kilo. De Vries & Westermann meldt echter dat voor deze notering weinig aanbod wordt gegeven.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer