Lely komt met flexibele Lely Welger balenpers

Lely introduceert de Lely Welger RP 180 V, een balenpers met variabele kamer voor veel flexibiliteit. Deze nieuwe balenpers is de grote broer van de RP 160 V, die vorig jaar werd geïntroduceerd.

Lely+komt+met+flexibele+Lely+Welger+balenpers
© Lely

Met deze nieuwe balenpers komt Lely tegemoet aan de behoeften van agrariërs en loonwerkers in specifieke markten waar baaldiameters tot 1,80 meter worden gevraagd. De nieuwe balenpers is vanaf deze maand leverbaar.

Het ontwerp van de RP 160 en de RP 180 V balenpersen met variabele kamer zorgt volgens Lely voor goede prestaties, bij alle soorten gewassen en in alle omstandigheden. 'Een jaar na de introductie van de Lely Welger RP 160 V kunnen we constateren dat deze balenpers de verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Bij de nieuwe RP 180 V zal dat niet anders zijn', stelt Lely.

Perskamer

Door de geometrie van de perskamer, waar de baalvorming vanaf het begin in goede banen wordt geleid, is het nu mogelijk perfect gevormde balen met een diameter tot 1,80 meter te maken. Dankzij het riemenconcept kan de chauffeur balen met een diameter tot 1,80 meter maken zonder de machine daarbij overmatig te belasten.

Samen met het Constant Pressure System (CPS) en een nieuwe optionele links-rechtsindicatie levert deze balenpers goed gevormde balen met een grote dichtheid. Door het optimaliseren van binden, transport en opslagkosten verbeteren de prestaties.

Veldtesten

'Onze veldtesten hebben aangetoond dat de Lely Welger RP 180 V geschikt is voor het persen van balen van alle soorten gewassen, of dat nu balen nat kuilvoer met een diameter van 1,20 meter of balen kort stro van 1,80 meter zijn. Dat maakt deze machine veelzijdig en erg geschikt voor loonwerkers', zegt Thomas Schuppert, productspecialist bij Lely.

De Lely Welger RP 180 V serie bestaat uit drie modellen: Classic, Master en Xtra. Elk model is leverbaar met verschillende specificaties. Zo is elke machine af te stemmen op de behoefte van de klant.

Deze nieuwe serie balenpersen biedt verschillende opties, waaronder verschillende soorten pick-ups, snijinrichtingen, banden en bedieningen. De E-link Control-bediening is standaard op de RP 180 V Classic en Master. De E-link Pro is als optie leverbaar op de Master, maar is standaard op de Xtra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer