Lammeren ophalen met speciale lammerwagen

De aflammerperiode is begonnen. Geitenhouder Clint Veelers uit Hengevelde loopt een paar keer per dag een proefronde met zijn lammerwagen. De lammerwagen is gebouwd op het onderstel van een kinderwagen.

De geitenhouder haalt de pasgeboren lammeren altijd direct uit het stro. In de wagen ontsmet hij ze en voorziet hij ze van een oornummer met chip. Vervolgens brengt de ondernemer de jonge dieren naar een verwarmde ruimte, waar een tweede ontsmetting volgt en ze kunstbiest krijgen.

De lammertijd zorgt voor lange dagen. 'Om 6 uur begint de eerste ronde en om 22 uur is de laatste. Voordat de laatste lammeren op hun plaats zijn, is het soms middernacht.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer