Aflammerperiode drukke tijd voor schapenhouder

De aflammerperiode is weer begonnen. In januari, februari en maart staan de schapen geheel of gedeeltelijk op stal en worden de lammeren geboren. Een zeer intensieve periode voor schapenhouders, ook bij Rob Adriaans in Eindhoven.

Tijdens de aflammerperiode wordt er de klok rond gewerkt. Personeel en stagiaires helpen Adriaans daarbij een handje. De vierhonderd ooien van het eigen gefokte ras zorgen de komende weken voor de eerste vijfhonderd lammeren.

De andere koppels, waaronder heideschapen, lopen nog buiten en werpen rond maart hun jongen. De eerste vijfhonderd lammeren zijn bedoeld voor de slacht tussen Pasen en Pinksteren. De andere lammeren voor uitbreiding en vervanging van de huidige ooien.

De vraag naar lamsvlees is volgens Adriaans enorm. Begrazing van natuurgebieden is een andere inkomstenbron van de Brabantse schapenboer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer