Minder melkers voor Europese regeling kunnen zich melden

Melkveehouders die in het laatste kwartaal van 2016 minder melk hebben geleverd in het kader van de vrijwillige EU-regeling tegemoetkoming minder melkproductie, kunnen nog tot 14 februari uitbetaling aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Minder+melkers+voor+Europese+regeling+kunnen+zich+melden
© Mike Schellart

Voorwaarde voor de aanvraag is dat ze in september een verzoek tot deelname hebben ingediend voor de maanden oktober tot en met december en deze ook toegewezen hebben gekregen. Ook moeten ze voor de tegemoetkoming minder hebben gemolken dan in de laatste drie maanden van 2015.

Voor een tweede referentieperiode van 1 november 2016 tot en met 31 januari 2017, geldt een aanvraagperiode voor de uitbetaling van 1?februari tot en met 17 maart 2017. Ook hierbij geldt dat de aanvraag moet zijn toegewezen en dat er minder is gemolken dan in dezelfde maanden één jaar eerder.

Aanvragen beperkt

Het aantal aanvragen dat tot nu toe is binnengekomen, is beperkt. Voor de eerste periode hebben zich in september vierduizend melkveehouders gemeld. Deze week waren nog maar achthonderd aanvragen voor uitbetaling binnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer