Hilckmann vecht dwangsommen gemeente Nijmegen aan

De eigenaren van slachterij Hilckmann stellen dat zij de gemeente Nijmegen voldoende inzicht hebben gegeven in de financiële administratie van het bedrijf.

Via een kort geding dat op 10 januari werd behandeld door de rechtbank in Arnhem vechten zij de dwangsom van ruim 2 miljoen euro aan die de gemeente Nijmegen aan het bedrijf heeft opgelegd.

Dat meldt De Gelderlander. De gemeente Nijmegen kocht het slachterijcomplex aan de Waalhaven in de zomer van 2015 aan omdat er een nieuwe woonwijk is gepland. Hilckmann zou naar het Brabantse Haps verhuizen. Mede vanwege het behoud van circa 250 arbeidsplekken en om een vlotte verhuizing te garanderen, was de gemeente bereid ruim 26 miljoen euro te betalen.

Informatie lacune

Vrijwel direct werd een bedrag 21 miljoen euro overgemaakt aan de slachterij. In februari 2016 kondigde Hilckmann echter plotseling aan te sluiten wegens teleurstellende resultaten en het uitblijven van een vergunning om naar China te kunnen exporteren.

De gemeente Nijmegen is van mening dat Hilckmann in gebreke blijft met het verstrekken van informatie. Het bedrag aan opgelegde dwangsommen is inmiddels opgelopen tot meer dan 2 miljoen euro aan te innen dwangsommen open staan.

Volledig lam leggen

Volgens de advocaat van het vleesbedrijf is de gemeente er slechts op uit om de onderneming zo snel mogelijk volledig lam te leggen om op die manier een bodemprocedure te voorkomen. Zij wil daarom dat de rechter voorkomt dat de gemeente Nijmegen overgaat tot het innen van de dwangsommen.

De kortgedingrechter doet over 2 weken uitspraak. Medio februari start de bodemprocedure, waarbij de rechter moet oordelen of Hilckmann de 21 miljoen euro van de gemeente rechtmatig heeft besteed.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer