Ontslagvergoeding+twintig+werknemers+Hilckmann
Nieuws
© Vidiphoto

Ontslagvergoeding twintig werknemers Hilckmann

Vleeshandel Hilkmann en Slachthuis Nijmegen moeten twintig ex-werknemers een ontslagvergoeding betalen. Dat heeft de kantonrechter in Nijmegen vrijdag bepaald.

Het gaat om een transitievergoeding, waarvan de hoogte afhangt van het aantal gewerkte jaren. Of de ex-werknemers ook aanspraak kunnen maken op een extra vergoeding, hangt onder meer af van de vraag of de sluiting van de bedrijven terecht was.

Hilckmann en Slachthuis Nijmegen moesten in maart hun deuren sluiten vanwege ontwikkelingen op de Chinese markt, stellen zij. Ruim tweehonderd werknemers stonden daardoor op straat.

13 januari

Omdat de ex-werknemers de aangevoerde redenen voor de sluiting tegenspreken, moeten Hilckmann en Slachthuis Nijmegen de redenen die zij hebben aangevoerd voor de bedrijfssluiting bewijzen. Zij hebben daarvoor tot 13 januari de tijd.

De beslissing om de bedrijven te sluiten kwam nadat de bedrijven eerder een overeenkomst hadden gesloten met gemeente Nijmegen over verplaatsing naar Cuijk en nadat de gemeente 21 miljoen euro had betaald voor behoud van werkgelegenheid.

In september kregen twee ex-werknemers van Hilkmann een ontslagvergoeding toegewezen door de rechter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer