Nijmegen eist inzage boeken Hilckmann

Gemeente Nijmegen eist inzage in de boekhouding van slachterij Hilckmann. In een kort geding beschuldigde de gemeente het bedrijf van misleiding en het achterhouden van informatie.

Nijmegen+eist+inzage+boeken+Hilckmann
© Twan Wiermans

Beide partijen stonden woensdag tegenover elkaar in een kort geding. Nijmegen betaalde Hilckmann vorig jaar 21 miljoen euro voor een verhuizing van het bedrijf om zo de werkgelegenheid te behouden.

In februari werd de gemeente onaangenaam verrast door de aankondiging dat de varkensslachterij alle activiteiten zou staken en dat de nieuwbouw daarmee van de baan was. Sindsdien liggen de partijen met elkaar in de clinch.

Boete

Nijmegen eiste woensdag een boete van 1,4 miljoen euro van Hilckmann wegens het niet nakomen van verplichtingen. Daarnaast wil de gemeente dat het bedrijf duidelijk maakt waaraan de 21 miljoen euro is besteed die vorig jaar is overgemaakt naar de onderneming.

In het kort geding beschuldigde de advocaat van de gemeente Hilckmann ervan de verhuisvergoeding gebruikt te hebben voor het afdekken van verliezen, meldt de Volkskrant.

Overbrugging

Volgens de advocaat van het bedrijf wist Nijmegen dat het geld gebruikt zou worden voor de overbrugging van de periode tot aan de verhuizing. Het bedrag zou een vergoeding zijn voor de bedrijfsgebouwen die na de verhuizing in handen van de gemeente zouden vallen.

Via een bodemprocedure hoopt gemeente Nijmegen een deel van het geld terug te krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer