Snoepfabrikant neemt zuivelbedrijf Vechtenaer over

Zuivelbedrijf Vechtenaer uit Hardenberg is overgenomen door de Nederlandse snoepfabrikant Holland Foodz. Vechtenaer was onderdeel van het Deense zuivelbedrijf Thise Zuivel, meldt RTV Oost.

Snoepfabrikant+neemt+zuivelbedrijf+Vechtenaer+over
© Archief

Met het inlijven van Vechtenaer wil Holland Foodz de Nederlandse supermarkten voorzien van meer biologische zuivel en kaas. Holland Foodz is de grootste Nederlandse producent van Oud-Hollands snoepgoed.

Het Oosterhoutse bedrijf levert jaarlijks onder meer zeventien miljoen kaneelstokken en zestig miljoen lolly's aan Nederlandse en Belgische supermarkten, snoepwinkels, kermissen en pretparken, maar ook aan de Duitse warenhuizen en andere Europese klanten.

Koffiemelk

Minder bekend is dat Holland Foodz ook een grote leverancier van koffiemelk aan Nederlandse supermarkten is en een sterke positie heeft in chocolademelk en drinkyoghurt.

Thise Zuivel produceert jaarlijks zo'n 110 miljoen liter biologische zuivel, waarvan ongeveer 10 procent op de Nederlandse markt wordt verkocht via Vechtenaer. De overname van Vechtenaer heeft voor de werkgelegenheid in Hardenberg geen gevolgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer