Groot robotica-evenement in Nederland

RoboBusiness Europe en TUS Expo organiseren in samenwerking met RoboValley de eerste editie van de International Robotics Week, die plaatsvindt in Delft en de regio Rotterdam-Den Haag.

De International Robotics Week wordt één van de grootste robotica-evenementen ter wereld. Het evenement verenigt de vakbeurzen en congressen RoboBusiness Europe, TUS Expo en ROS Industrial Summit.

Tijdens de International Robotics Week, van 19 tot en met 21 april 2017, worden meer dan 4.000 bezoekers vanuit de hele wereld verwacht. De congressen vinden plaats in het World Forum in Den Haag en er is een uitgebreid programma in Delft en omstreken.

Demonstraties

Er worden bezoeken gebracht aan de labs van onder andere TU Delft en ESA en er vinden demonstraties plaats bij verschillende fieldlabs in de regio Rotterdam-Den Haag. Het gaat hier onder andere om demonstraties met drones en autonome vervoersmiddelen.

De mogelijkheden van drones zijn groot. Naar verwachting zal de land- en tuinbouwsector een belangrijk toepassingsgebied worden van drones. Volgens vrij recent onderzoek zou misschien wel 80 procent van de drones een landbouwkundige toepassing krijgen.

Vakbeurs en conferentie

'We hebben een aanzienlijk internationaal publiek van producenten tot eindgebruikers in de robotica. Deze combinatie van evenementen biedt deze bedrijven een kwalitatief toonaangevende Europese vakbeurs en conferentie', zegt Ken Moyes van RoboBusiness Europe.

Niels Westendorp, medeoprichter van TUS Expo: 'Het combineren van deze evenementen biedt de mogelijkheid om een indrukwekkend internationaal robotica-evenement in Europa te organiseren, waarbij marktpartijen actief met elkaar worden verbonden.'

Hoogwaardige kennis

De samenwerking met RoboValley, het internationale roboticaplatform dat is voortgekomen uit TU Delft Robotics Institute, biedt de organisatoren toegang tot hoogwaardige kennis en een groot internationaal netwerk van experts. Zo ontstaat er een unieke kans voor Nederland om zich als robotica- en innovatieland te profileren.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer