Verhoging+pachtprijs+Kampereiland+uitgesteld
Nieuws
© Ruud Ploeg

Verhoging pachtprijs Kampereiland uitgesteld

Boeren op Kampereiland krijgen te maken met een verhoging van de pachtprijs, maar ze hoeven die verhoging voorlopig niet te betalen.

Vorige maand ontstond onrust onder de 105 pachters op Kampereiland vanwege een pachtverhoging voor 2017 van 22 procent. De nieuwe verhoging verhoudt zich volgens de boeren niet met de sterk geslonken inkomsten op de bedrijven en de productieomstandigheden op Kampereiland dat eigendom is van gemeente Kampen.

Onderzoek

Mede op verzoek van de gemeenteraad heeft verpachter De Stadserven nu besloten dat pachters de verhoging voorlopig niet hoeven te betalen. De verwachting is dat de pachtprijzen het komende jaar of de komende twee jaren gaan dalen en dat de verhoging daarmee kan worden verrekend.

Er komt bovendien een onderzoek naar de kosten en de bedrijfsstructuur van de agrarische bedrijven op Kampereiland. Als blijkt dat die structureel te hoog zijn, kan worden gekeken naar een structurele verandering van de pachtprijzen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer