Proeftuinen+Zuid%2DHolland+stap+verder
Nieuws
© Zuid-Holland

Proeftuinen Zuid-Holland stap verder

Vier kennisinstellingen gaan met provincie Zuid-Holland de kennis uit de Zuid-Hollandse proeftuinen voor duurzame landbouw verder ontwikkelen en verspreiden.

Daartoe hebben de kennispartners DRIFT/ErasmusUniversiteit, Hogeschool InHolland, HAS Hogeschool en Wageningen Economic Research en de provincie woensdag 7 december een samenwerkingsovereenkomst voor een Kennis- en Ontwikkelprogramma InnovatieAgenda Duurzame Landbouw ondertekend.

Gedeputeerde Han Weber: 'Delen van kennis is nodig om een duurzame voedselketen te bereiken. Door samen te werken met deze kennispartners verbreden wij de kennis uit deze proeftuinen naar de hele landbouwsector en gebruiken die voor het stimuleren van innovaties in de voedselketen.'

Grondgebonden

De proeftuinen zijn een uitvloeisel van het Ambitiedocument InnovatieAgenda Duurzame Landbouw dat Provinciale Staten in juni hebben vastgesteld.

Hiermee heeft de provincie 14 miljoen euro subsidie uit het Plattelands Ontwikkelingsprogramma (POP3) beschikbaar gesteld om de sprong naar een sterke, duurzame en toekomstbestendige grondgebonden landbouw- en voedselketen te maken. Met dit geld kunnen betrokken ondernemers in proeftuinen innovaties uitvoeren om de duurzame landbouw verder te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer