15+miljoen+euro+voor+proeftuinen
Nieuws
© ZUid-Holland

15 miljoen euro voor proeftuinen

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben vrijdag voorgesteld om 15 miljoen euro te steken in een duurzamere landbouw, te bereiken via diverse proeftuinen.

De ambitie voor 2036 is via een vernieuwende aanpak gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen te realiseren in Zuid-Holland. Dat staat in het Ambitiedocument InnovatieAgenda Duurzame Landbouw.

De InnovatieAgenda wordt deels gefinancierd uit Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. In juni moeten Provinciale Staten besluiten over de Innovatieagenda Duurzame Landbouw.

Koplopers

'Door samen met koplopers in de landbouw- en voedselketen de provincie Zuid-Holland in te richten als een proeftuin voor duurzame landbouw, onderzoeken we nieuwe oplossingen voor de keten van boer tot bord', zegt gedeputeerde Han Weber.

'We willen een nieuwe koers voor een gezonde en duurzame toekomst voor de Zuid-Hollandse agrariërs. We doen dit samen met het Platform Duurzame Landbouw waar deze enthousiaste vernieuwers al in samenwerken.'

Biodiversiteit

Een proeftuin is een zichtbare plek waar de koplopers met steun van de provincie nieuwe initiatieven ontwikkelen op het gebied van biodiversiteit, gesloten kringlopen en regionale voedselketens.

Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een eerlijke boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak in Zuid-Holland vindt het provinciebestuur. Daarom wil de provincie een nieuwe koers inslaan met de sprong naar duurzame landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer