Gelderse ondernemer profiteert van proeftuin

Op het Innovatie- & Demonstratie Centrum in Randwijk zijn vandaag de resultaten van het programma ‘Proeftuinen voor agro-food marktintroducties’ aangeboden aan Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer.

Gelderse+ondernemer+profiteert+van+proeftuin
© Ontwikkelingsmaatschappij Oost nv

De ervaringen die de ondernemers hebben opgedaan zijn gebundeld in de “Toolkit voor marktintroducties'. Deze toolkit is tijdens de bijeenkomst aan Michiel Scheffer overhandigd door Jouke Kardolus, project manager van ontwikkelingsmaatschappij Oost NV.

De proeftuinen hebben ervoor gezorgd dat de ondernemers sneller hun innovatie op de markt krijgen. Een voorbeeld van internationaal succes is de marktintroductie van de modernste techniek op het gebied van fruitbewaring, ontwikkeld door een consortium bedrijven en Wageningen UR.

Wereldwijd

Hiervoor zijn demo’s uitgevoerd in belangrijke fruit producerende landen als Spanje en Italië. Na de proeftuinperiode kan het systeem wereldwijd verkocht worden.

Ook regionale innovaties van vernieuwende agrarische food-ondernemers doen het goed. Voor kazen met natuurkorsten heeft kaasboerderij Remeker heeft een proeftuin opgezet om deze innovaties in de praktijk te testen en sneller op de markt te brengen.

Tap-Punt

In de Achterhoek zijn via Tap-Punt en EetRegionaal een breed scala aan verse producten te koop voor de regionale consument.

Het deze week gestartte platform MerkenCorporatie werft actief voedselproducenten om gezamenlijk vernieuwende producten op de markt te brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer