Proeftuin+bij+Fertinnowa
Nieuws
© John Oud

Proeftuin bij Fertinnowa

Proeftuin Zwaagdijk en GreenPort Noord-Holland Noord sluiten aan bij het Europees netwerk Fertinnowa.

Fertinnowa brengt beschikbare innovatieve technologieën en ervaringen samen, wisselt kennis uit en implementeert dit op bedrijfsniveau. Het netwerk is met name actief op het gebied van duurzaam watergebruik in de fertigerende groente-, fruit- en sierteelt. In het netwerk werken 23 onderzoeksbedrijven uit verschillende windstreken in Europa samen, waaronder nu dus ook Proeftuin Zwaagdijk.

Kennisplatform

Fertinnowa heeft financiering ontvangen van het 'Horizon 2020 Research and development program' van de EU. De bedrijven in het netwerk willen een kennisplatform creëren om bestaande en nieuwe watertechnologieën te evalueren en zo mogelijk breder toe te passen.

'De laatste jaren hebben we veel ervaring opgedaan met bijvoorbeeld waterzuivering, beluchting en hydroponic teeltsystemen', zegt projectleider Ronald Hand van de proeftuin.
Vanuit Nederland zijn verder Priva en TNO partner.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer