LTO+en+NVV%3A+bestel+jute+zak+niet+via+Varkens+in+Nood
Nieuws
© VIC Sterksel

LTO en NVV: bestel jute zak niet via Varkens in Nood

LTO Varkenshouderij en NVV raden hun leden af om jutezakken te bestellen via Varkens in Nood. Met zo'n bestelling geven varkenshouders namelijk privégegevens en inhoudelijke informatie over de eigen bedrijfsvoering vrij aan derden.

Varkens in Nood startte deze week een actie om jute zakken aan te bieden aan varkenshouders. Zij moeten hiervoor een email sturen aan de organisatie. LTO Varkenshouderij en NVV noemen het idee sympathiek, maar raden af de email te sturen.

LTO Varkenshouderij en NVV geven aan dat niet duidelijk is waar Varkens in Nood, of welke organisatie dan ook, deze data in de toekomst voor gaat gebruiken.

Jute zak populair

Varkenshouders die meedoen aan concepten zoals het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en het Varken van Morgen passen jute zakken of ander nestmateriaal al toe in de kraamstal. En ook andere varkenshouders gebruiken jute zakken of ander nestmateriaal.

Varkenshouders zien daarin een meerwaarde voor het welzijn van hun zeugen, biggen en vleesvarkens. 'De consument kan erop vertrouwen dat het in Nederland geproduceerde varkensvlees afkomstig is van varkens die nestmateriaal hebben gehad', zeggen de voorzitters Eric Douma (LTO Varkenshouderij) en Ingrid Jansen (NVV).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer