Compromisloze+Dewulf+Kwatro+Xtreme
Nieuws
© Foto: Dewulf

Compromisloze Dewulf Kwatro Xtreme

Dewulf brengt de Kwatro Xtreme op de markt die een antwoord biedt op telers die poten op 4 maal 90 centimeter of telen op bedden van 1,80 meter. Dit nieuwe model zal de huidige Kwatro 3 maal 90 centimeter vervangen.

Wie kiest voor een maximale productvriendelijkheid, kiest voor frontaal rooien. De rooiunit van de Kwatro Xtreme is voor de rupsen gepositioneerd waardoor de aardappelruggen ongeschonden blijven.

De 900 millimeter brede rupsen en het optioneel brede achterwiel (Mitas 1250/50R32) garanderen een minimale bodemverdichting. Daardoor is ook in natte omstandigheden te rooien.

De rooi-unit is uitgerust met een automatische dieptecontrole aan de hand van twee slepers, aparte rooischaren en grote hydraulisch aangedreven snijschijven. De rooiunit wordt ondersteund door een systeem van steunrollen en automatische drukcontrole. Aan de hand van slepers tussen de ruggen volgt de rooier automatisch de rijen.

Zeefoppervlakte

De zeefweg bestaat uit een opeenvolging van een graafmat en twee zeefbanden zonder vernauwingen. De graafmat bestaat uit twee zeefkettingen van elk 1.760 millimeter breed. Deze breedte wordt over de volledige zeefweg behouden.

Na het zeven komt de productstroom terecht op de egelband voor een eerste reiniging, zodat de daaropvolgende reinigingsmodule een maximale reiniging garandeert. Hierna worden de aardappelen over de volledige breedte van de ringelevator verdeeld met de driedelige verdeelband.

De ringelevator is uitgerust met actieve zijwanden die de aardappelen beschermen tegen beschadiging. Bovenin is het mogelijk om in de afvoerband een reinigingsmodule te integreren.

Grote bunker

De Kwatro heeft een 17,5 kuub grote bunker. Deze biedt een belangrijk voordeel bij het doorsteken van lange percelen met een hoge opbrengst. De ééndelige bunker maakt het mogelijk deze (al rijdend) snel te lossen.

De rooier is uitgerust met een automatische hydraulische spanner waardoor de bunkerketting altijd de gewenst spanning heeft en zo minimaal onderhevig is aan slijtage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer