Ropa+trekt+veel+bekijks+op+Potato+Europe
Nieuws
© LandbouwMechanisatie

Ropa trekt veel bekijks op Potato Europe

De Duitse fabrikant Ropa demonstreerde op Potato Europe onder grote belangstelling de nieuwe getrokken versterkrooiers Keiler I en Keiler II in het veld.

Een tiental pootmachines, eenzelfde aantal aardappelrooiers, de belangrijkste merken inschuurlijnen, handelshuizen en veredelingsbedrijven en uitstekend weer.

Alle ingrediënten voor een geslaagde aardappelmanifestatie waren aanwezig op Potato Europe 2014 die deze week in Bockerode, 30 kilometer onder Hannover werd gehouden.

Tweerijige versterkrooier

Ropa toonde voor het eerst de 1-rijige Keiler I en 2-rijige Keiler II, rooiers met bunkers van respectievelijk 6 en 7,5 ton.

Ropa, tot dusver producent van bietenrooiers en -opladers, nam twee jaar geleden de noodlijdende fabrikant WM-Kartoffeltechnik over en heeft vooral de 2-rijige verstekrooier flink onder handen genomen.

Ropa spiegelde de machine, zodat de rooier nu - net als de verstekrooiers van de concurrenten - rechts van de trekker rooit en links los. Verder is de Keiler II volledig hydraulisch aangedreven.

Miedema en Dewulf

Maar het belangrijkste mechanisatienieuws dat werd besproken, was toch de overname van Miedema door de Belgische rooierfabrikant Dewulf.

Klanten reageren positief op het nieuws, stelt Dewulf-topman Karel Decramer. ‘Ze vinden het een verrassende, maar logische stap.’

Albert van der Horst
redacteur LandbouwMechanisatie

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer