Nieuwe Dewulf R3060 modulair opgebouwd

Dewulf presenteerde gisteren in Roeselare de nieuwe R3060 zelfrijdende aardappelrooier. De 3-wielige zelfrijdende 2-rijige aardappelrooier heeft een bunker van 7 ton.

Nieuwe+Dewulf+R3060+modulair+opgebouwd
© nieuwe oogst

Voor Dewulf is de R3060 een belangrijke machine. 'Je kunt het vergelijken met een nieuwe 911 bij Porsche', zei Karel Decramer, één van de vier broers van het familiebedrijf.

De R3060 is de vijfde generatie van de 3000-serie. Aan de doorontwikkeling is veel aandacht geschonken. Met veel opties kan Dewulf altijd een rooier op maat leveren.

Rooiomstandigheden

Dankzij zijn modulaire opbouw zijn acht verschillende uitvoeringen van de rooier beschikbaar. De rooier is zo volledig aan te passen aan de omstandigheden van de klant.

De uitvoeringsniveaus houden rekening met de rooiomstandigheden: nat of droge grond, wel of geen kluiten en veel of weinig loof en/of stenen. Ook is er een specifieke machine met extra aandacht voor de aardappelkwaliteit.

Andere gewassen

Naast aardappelen is de machine snel geschikt te maken voor het rooien van onder andere wortelen, witlof, bloembollen, rode bieten en schorseneren.

De rooimachine heeft een 5-cilinder Scania-motor van 350 met een laag brandstofverbruik. Aan de ergonomie is veel aandacht geschonken en de machine is eenvoudig te bedienen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer