Autonome+trekker+van+Case+IH
Nieuws
© Case IH

Autonome trekker van Case IH

Case IH heeft deze week op de Farm Progress Show in Boone, Iowa, een autonoom conceptvoertuig onthuld. Het voertuig is een breedspoortrekker zonder cabine, die met diverse werktuigen autonoom kan werken.

Het autonome trekkerconcept is gebaseerd op een bestaande Case IH Magnum-trekker met nieuwe vormgeving. Het voertuig is gebouwd om op afstand vooraf geprogrammeerde werkzaamheden mogelijk te maken. 'Op veel plaatsen in de wereld is het vinden van bekwame werkkrachten tijdens het piekseizoen een constante uitdaging voor onze klanten', zegt Case IH-topman Andreas Klauser.

Het systeem houdt automatisch rekening met de breedte van het werktuig en zet, afhankelijk van het terrein, de obstructies en andere machines op hetzelfde veld het meeste efficiënte pad uit. De operator kan op afstand toezicht houden en de paden aanpassen via de interface van een desktopcomputer of portable tablet.

Obstakels

Met behulp van de radar en videocamera's kan het voertuig op zijn pad vaste of bewegende obstakels detecteren en stopt het automatisch totdat de operator, geïnformeerd door audio en visuele alarmen, een nieuw pad toewijst. Het voertuig stopt ook onmiddellijk als het gps-signaal of de positiegegevens verloren gaan of als de stopknop handmatig wordt ingedrukt.

Klauser: 'Dit autonome trekkerconcept demonstreert hoe onze klanten op afstand hun machines kunnen bewaken en bedienen. Deze technologie biedt een grotere operationele efficiëntie voor diverse werkzaamheden op het land.'

Feedback

Het concept is gemaakt om de technologie te beoordelen en feedback van klanten te verzamelen met betrekking tot hun interesses en behoeften voor toekomstige autonome producten voor bepaalde werkzaamheden.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer