Drie winnaars uiergezondheidsaward

Wim en Bea Nijland uit Holten, Robbert en Thea Remmelink uit Doetinchem en Alfons Kraesgenberg uit Losser zijn de gelukkige winnaars van de UGA Uiergezondheid Awards 2016.

Drie+winnaars+uiergezondheidsaward
© gd

De winnaars zijn gisteren in Zwolle bekend gemaakt tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij. Het was de 10e keer dat de Uiergezondheid Awards -onder toeziend oog van zo'n 250 bezoekers- werden uitgereikt.

Ook dit jaar konden dierenartsen en andere bedrijven weer melkveehouders voordragen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid.

Het UGA Team van GD koos uit alle voordrachten vijf genomineerden. Twee daarvan, Wim en Bea Nijland en Robbert en Thea Remmelink, kregen tijdens het congres een award namens de vakjury. Alfons Kraesgenberg kreeg de publieksprijs.

Wim en Bea Nijland

Voor Wim en Bea Nijland uit Holten is de Award de kroon op hun werk als melkveehouders. Ze hebben hun bedrijf met 135 melkkoeien verkocht en de nieuwe eigenaar krijgt meteen een koppel uiergezonde koeien.

Al jaren zijn Wim en Bea scherp op de uiergezondheid, melken ze de hoogcelgetalkoeien altijd als laatst en achterhalen ze met bacteriologisch-DNA-onderzoek de boosdoener(s) bij uiergezondheidsproblemen. Problemen met S. aureus hebben ze al jaren niet meer.

Robbert en Thea Remmelink

Ook Robbert en zijn moeder Thea Remmelink uit Doetinchem kregen van de vakjury de Uiergezondheid Award. Hun 150 melkkoeien worden met robots gemolken en daarbij scoren ze een tankmelkcelgetal van 88.000 bij een dierdagdosering van 0,65.

Dat was in 2013 wel anders toen de melkveehouders te maken kregen met een Klebsiella-uitbraak. Dankzij een kordate aanpak en met hulp van specialisten kwamen ze de problemen te boven. 'We hadden drie jaar geleden nooit gedacht dat we vandaag hier op het podium zouden staan.'

Alfons Kraesgenberg

Een derde prijs werd uitgereikt aan Alfons Kraesgenberg uit Losser. Hij kreeg de publieksprijs dankzij stemmen via het internet en SMS.

De melkveehouder met 130 koeien was niet tevreden met een tankmelkcelgetal van 220.000 cellen/ml en werkte gestructureerd, protocolmatig en met succes aan een verlaging. De aanpak van omgevingskiemen met een sterke ligboxhygiëne noemt Alfons één van de succesfactoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer