Uiergezondheid Awards winnaars (video)

Theo en Hanny Pouwels, Leo en Marianne Louws en Edwin en Marieke Keuper zijn dinsdag in Zwolle gehuldigd als winnaars van de Uiergezondheid Awards 2015. Pouwels won ook de publieksprijs.

Uiergezondheid+Awards+winnaars+%28video%29
© drie winnaars

Theo en Hanny Pouwels uit Weert werden opgegeven door hun dochter Gerie in samenspraak met Rik Hendriks, dierenarts van de dierenartsenpraktijk uit Ell.

'Onze koeien krijgen een viersterrenverzorging', verklaarden de veehouders hun prestaties van een heel laag celgetal en minder dan 10 procent klinische mastitis. Het afgelopen jaar werd niet één koe afgevoerd vanwege uiergezondheid.

Robotmelker

Met Leo en Marianne Louws uit Rilland was er ook een robotmelker bij de prijswinnaars. Zij werden voorgedragen door Martijn Muskens van ForFarmers. Hun 160 melkkoeien produceren 11.000 liter melk per lactatie.

De helft van de koeien zetten ze selectief droog en daarmee haalden ze een tankmelkcelgetal van 85.000 cellen per milliliter. Blijven controleren en direct actie ondernemen, zijn hun speerpunten.

Bedrijfsvoering

Bij Edwin en Marieke Keuper uit Netterden is het leveren van de hoogste kwaliteit melk eveneens ingebed in de bedrijfsvoering. Dat signaleerden ook Roy Berentsen van ForFarmers en Fieke van Genugten van dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam die de melkveehouders voordroegen.

Met een tankmelkcelgetal van 67.000 cellen/ml, minder dan 5 procent klinische mastitis en een dierdagdosering lager dan 1 gooien ze hoge ogen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer