Uiergezondheid+Award+2015+uitgereikt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Uiergezondheid Award 2015 uitgereikt

Vof. Louws – De Jong uit Rilland, Mts. Keuper – Van Hal uit Netterden en Mts. Pouwels Hoogstraten uit Weert zijn de winnaar geworden van de Uiergezondheid Awards 2015.

Uit tien genomineerde bedrijven koos de jury dinsdag in Zwolle voor deze drie winnaars. Dierenartsen en andere bedrijven konden melkveehouders voordragen die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van uiergezondheid.

De publieksprijs ging naar melkveebedrijf Pouwels en Hoogstraten in Weert. Zij hebben 77 melkkoeien. 'Belangrijk speerpunt is de aandacht voor de koeien', laat Theo Pouwels weten. 'We zijn echte koeienfreaks en zitten de hele dag tussen de koeien'.

'We hebben koematrassen met daarop zaagsel, dat vraagt dat je er een paar keer per dag door heen loopt, we strooien dan ook twee keer per dag' meldt Pouwels. 'We zorgen altijd dat de koeien schoon zijn en op tijd de uiers geschoren worden. Dat zijn een aantal speerpunten waar we heel erg op letten'.

•Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer