Van Dam zet zich in voor equivalentie

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken belooft de akkerbouwsector er alles aan te zullen doen om de Europese Commissie te overtuigen van de meerwaarde van de equivalente maatregelen voor de akkerbouwsector.

Van+Dam+zet+zich+in+voor+equivalentie
© Koos van der Spek

Tijdens een algemeen overleg woensdag met de landbouwcommissie in de Tweede Kamer erkende Van Dam nogmaals dat hij erg verrast was vanwege het negatieve oordeel van de Europese Commissie over de equivalente maatregelen. Vorige maand werd duidelijk dat de Europese Commissie meer tijd vraagt voor het stellen van aanvullende vragen over onder meer de impact van de maatregelen op het milieu.

De staatssecretaris noemt de argumentatie voor invoering van de equivalentie ijzersterk en vindt dat de akkerbouwsector een mooi pakket aan maatregelen heeft samengesteld. De bewindsman zegt toe zich in Brussel in te zetten voor de uiteindelijke erkenning van de regelgeving die akkerbouwers de mogelijkheid geeft om hun gewassen op maat te kunnen bemesten. 'Eventueel bekijken we samen met de sector of daarvoor aanpassing van de voorgestelde maatregelen nodig is.'

Afwijzing onbegrijpelijk

Van Dam reageerde woensdagochtend op Kamervragen van VVD, SGP en CDA. De landbouwwoordvoerders van deze partijen vinden het onbegrijpelijk dat Brussel de invoering van de equivalente maatregelen nog steeds afwijst en vragen zich af of het ministerie van Economische Zaken de Europese Commissie wel goed heeft geïnformeerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer