ChristenUnie wil 1 miljoen euro voor schone agrosectoren

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber wil 1 miljoen euro vrijmaken voor een klimaatbijdrage van de land- en tuinbouwsector. Hiervoor heeft zij een amendement in op de begroting van het ministerie van Economische Zaken.

ChristenUnie+wil+1+miljoen+euro+voor+schone+agrosectoren
© Dirk Hol

Het geld is bedoeld voor het 'Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren'. Dit convenant moet bijdragen tot een broeikasgassenvermindering, bijvoorbeeld door nieuwe vormen van hernieuwbare energie of reductie van broeikasgasuitstoot in de veesector. Het amendement moet leiden tot publiek-private samenwerking, waarbij de sector het bedrag verdubbelt.

Een belangrijk doel van het amendement is om samenwerking te realiseren tussen de sector (boeren en tuinders), toeleveranciers en technische dienstverleners van de agrarische sector, de overheid en de wetenschap, waaronder Wageningen UR en de Technische Universiteiten.

Toonaangevend

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: 'De Nederlandse land- en tuinbouw is wereldwijd toonaangevend als het gaat om innovaties die klimaatverandering tegengaan. Het Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren wordt gebruikt om de doelen uit het Klimaatakkoord van Parijs te behalen.'

'Daarom is het belangrijk dat hier geld voor vrij komt. Zo kunnen kleinschalige onderzoeken en demoprojecten in de land- en tuinbouw tot stand komen om broeikasgassen te verminderen', aldus Carla Dik-Faber.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer