CU+voert+actie+tegen+gasboring+Woerden
Nieuws
© ChristenUnie

CU voert actie tegen gasboring Woerden

De ChristenUnie heeft afgelopen weekend actie gevoerd tegen proefboringen naar gas en olie in Woerden.

Met CU-leider Arie Slob ging lijsttrekker Arne Schaddelee van ChristenUnie Utrecht naar de Woerdense wijk Molenvliet. Daar zitten fossiele brandstoffen in de grond, waar een vergunning voor is afgegeven om proefboringen te doen.

Schaddelee: 'De onrust bij de bewoners begrijp ik volledig. Het Groene Hart is een prachtig, maar ook kwetsbaar gebied waar we zuinig op zijn. Sinds Groningen weten we dat olie winnen onder woonwijken geen goed idee is. Bovendien moeten we op termijn naar duurzame energie, dus niet langer investeren in oude energie als olie en gas.'

Blokkeren

Afgelopen week heeft de CU de Tweede Kamer een debat aangevraagd met minister Kamp om de proefboringen te blokkeren. Ook in de provincie en op lokaal niveau gaat de ChristenUnie zich verzetten tegen deze proefboringen.

Bij de actie in het winkelcentrum Molenvliet waren ook fractievoorzitter Henk van Dam van ChristenUnie Woerden, de Zuid-Hollandse lijsttrekker Chris Schaapman en wethouder Tymon de Weger van Woerden aanwezig.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer