Lidl+levert+regenwater+aan+tuinders
Nieuws
© Lidl

Lidl levert regenwater aan tuinders

Water afkomstig van het dak van het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen wordt gedeeld met tuinders en kwekers in de omgeving.

Het nieuwe dc dat maandag in gebruik werd genomen heeft een oppervlakte van 52 duizend vierkante meter en kostte 70 miljoen euro. Een groot deel van deze investering kwam ten goede aan duurzame maatregelen.

Zo liggen op het dak 4000 zonnecellen en beschikt het gebouw over een koude- en warmteopslag en led-verlichting.

Vleermuizen

Van het dak van het dc zal 63 miljoen liter regenwater worden verzameld dat Lidl deelt met telers in de buurt. Rondom het complex worden nog 11 duizend bomen, struiken en planten gepland. Daarnaast zijn er vleermuiskasten geplaatst en staat er een paal waarop ooievaars kunnen broeden.

Waddinxveen is het zesde en meest duurzame dc van Lidl. De discountformule heeft ruim 400 winkels in Nederland en ziet veel potentie voor verdere groei, onder meer in de Randstad. Het zevende distributiecentrum wordt gebouwd in Oosterhout.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer