Thieme+en+Ouwehand+weer+bovenaan+bij+de+PvdD
Nieuws
© Dirk Hol

Thieme en Ouwehand weer bovenaan bij de PvdD

Marianne Thieme en Esther Ouwehand trekken bij de Kamerverkiezingen weer de kar voor de Partij voor de Dieren. Net als vier jaar geleden staan ze respectievelijk op plaats een en twee van de concept-kandidatenlijst van de PvdD.

Het eerste voorstel voor de kandidatenlijst is maandag bekend gemaakt. De lijst wordt komende week nog uitgebreid met een aantal bekende lijstduwers. Op 27 november stelt het congres van de PvdD de lijst definitief vast.

Tweederde vrouwen

De conceptlijst bestaat voor tweederde uit vrouwen. Naar verwachting is Marianne Thieme van de nu in het parlement vertegenwoordigde partijen de enige vrouwelijke lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

Thieme en Ouwehand zijn beiden al Kamerlid sinds november 2006, toen de PvdD voor het eerst Kamerzetels wist te behalen. Frank Wassenberg, die Ouwehand het afgelopen jaar tijdens haar ziekte heeft vervangen, staat nummer vier op de kandidatenlijst.

Kiezerspotentieel

De partij is optimistisch over de kansen bij de Kamerverkiezingen op 15 maart. De PvdD heeft volgens onderzoek van Maurice de Hond een kiezerspotentieel van 19 procent. In de peilingen staat partij nu op vier zetels.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer