Ouwehand+terug+in+Tweede+Kamer
Nieuws
© Dirk Hol

Ouwehand terug in Tweede Kamer

Esther Ouwehand neemt dinsdag haar Kamerzetel voor de Partij voor de Dieren weer in. Ze was sinds november vorig jaar afwezig wegens ziekte. Het Limburgs Statenlid Frank Wassenberg heeft haar al die tijd vervangen.

Ouwehand kwam eind november 2006 in de Tweede Kamer toen de Partij voor de Dieren een tweede zetel behaalde. Het is nog niet bekend of ze in maart 2017 weer verkiesbaar is, de kandidatenlijst van de PvdD is nog niet bekend.

Terug naar Limburg

De bioloog Wassenberg keert terug naar de Limburgse politiek. In Den Haag kreeg hij met name bekendheid door te laat te komen bij de stemming over het D66-plan voor orgaandonatie. Door het ontbreken van zijn tegenstem werd het plan tegen de verwachtingen in aanvaard.

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer