'PvdD gebruikt onderzoek verkeerd'

De Partij voor de Dieren gebruikt een onderzoek van diergeneesmiddelenfabrikant MSD en veeartsen verkeerd om daarmee hun standpunt over kalfjes te ondersteunen, meldt RTV Oost.

%27PvdD+gebruikt+onderzoek+verkeerd%27
© Hanneke de Boer

De PvdD diende vorige week een motie in om boeren te verplichten kalveren langer bij hun moeder te laten. Dat zou beter zijn voor de koe en het kalf, stelt de partij op basis van onder andere het onderzoek van MSD

In het onderzoek van MSD Animal Health staat nergens dat het beter is om kalveren langer bij de koe te laten blijven, stelt de fabrikant. Er staat wel in dat veel onderzochte kalveren te weinig of te laat biest binnen krijgen.

Diergeneesmiddelfabrikant MSD uit Boxmeer is verbaasd dat de Partij voor de Dieren hun onderzoek naar biestmanagement heeft vertaald naar de stelling dat kalveren een betere start krijgen als zij bij de koe blijven.

'Dat staat nergens in het onderzoek' aldus een woordvoerder van MSD. 'Wel staat er in dat 62 procent van de onderzochte kalveren te weinig of te laat biest krijgt. En dat daardoor de bloedwaarde van antilichamen in het bloed van het kalf te laag is.'

Reactie LTO


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer