PLUS+zet+A2A2%2Dmelk+in+het+schap
Nieuws
© Peter Smit

PLUS zet A2A2-melk in het schap

PLUS zet als eerste supermarktketen A2A2-melk in de schappen. De melk is afkomstig van een aantal melkveehouders die zich hebben verenigd in het bedrijf Blu Cow en wordt op de op de markt gebracht door Vecozuivel.

De melk van koeien met het A2A2-genenprofiel heeft een andere eiwitsamenstelling en wordt door sommigen gezien als een heilzaam product bij verschillende lichamelijke klachten. Alhoewel wetenschappelijk bewijs hiervoor niet geleverd is, heeft A2A2-melk in landen als Groot-Brittannië en Nieuw Zeeland een vaste plaats in de supermarkten verworven. In Nederland wordt het door verschillende boerderijwinkels verkocht.

Supermarktketen PLUS ziet in Nederland veel klanten overstappen op alternatieven voor melk als geiten- en sojamelk. Vanaf aanstaande maandag is de nieuwe A2A2-melk daar te koop.

Lees ook: 'Zaak is om vee A2A2-zuiver te houden'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer