'Feeding megacities' aan Chinezen uitgelegd

Het verhaal Feeding the megacities slaat aan in China, waar het traditionele boeren niet meer lukt de behoefte van snelgroeiende metropolen op te vangen.

%27Feeding+megacities%27+aan+Chinezen+uitgelegd
© gemeente Westland

Dat bleek tijdens de handelsmissie die provincie Zuid-Holland begin oktober ondernam naar China. De handelsmissie telde zo'n vijftig vertegenwoordigers van bedrijfsleven en kennisinstellingen, waaronder de glastuinbouwsector uit Greenport Westland-Oostland.

Gedeputeerde Adri-Bom Lemstra was delegatieleider voor de handelsmissie voor Zuid-Hollandse tuinbouw. Bom-Lemstra heeft in diverse officiële ontmoetingen en conferenties het concept 'Feeding the megacities' uiteengezet.

Technologie

In dit concept wil Nederland haar kennis en technologie in voedselvoorziening graag wil verkopen aan de rest van de wereld, terwijl ze ondertussen in eigen land hard werkt om de kennisvoorsprong te behouden.

Bom-Lemstra benadrukte dat Nederland goed in staat is om de moderne teelttechnieken uit Nederland aan te passen aan de lokale, Chinese omstandigheden. 'Onze tuinbouwsector brengt dat in China in praktijk. We hebben verschillende projecten bezocht waar Nederlandse bedrijven die aanpassingen hebben doorgevoerd.'

Geslaagde missie

Commissaris van de Koning en delegatieleider voor de missie, Jaap Smit, kijkt terug op een geslaagde missie waarbij de betrekkingen tussen de provincie Hebei en Shanghai Pudong verder zijn versterkt met een reeks aan officiële ontmoetingen, seminars, match making-events en werkbezoeken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer