Chinees kan boodschappen doen bij Hollandbuy

De Chinese consument kan rechtstreeks voedsel kopen bij de Nederlandse producent en krijgt dat aan huis geleverd. Deze week is de webwinkel Hollandbuy met de online verkoop van Nederlandse voedingsmiddelen in China gestart.

Chinees+kan+boodschappen+doen+bij+Hollandbuy
© Hollandbuy

Hollandbuy komt voort uit het Holland Center, een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende Nederlandse agrifood- en tuinbouwbedrijven om het zakendoen in en met China te vergroten. De online verkoop van de Nederlandse producten gebeurt via het e-commerce platform van Alibaba.

Hollandbuy start met een beperkt assortiment om ervaring op te doen. De komende periode wordt het assortiment stap voor stap worden uitgebreid en waar nodig aangepast. Zodra Alibaba de mogelijkheid opent voor producten die koeling nodig hebben, zoals groente en fruit, worden ook die opgenomen.

Oorsprong

Het idee voor Hollandbuy is ontstaan tijdens het staatsbezoek van president Xi Jinping aan Nederland, in maart 2014. Daarin was op zijn verzoek een sessie opgenomen over het succesmodel achter de Nederlandse food & agri. Hij was zeer onder de indruk en vroeg de samenwerking op dit terrein te vergroten.

Dat heeft geleid tot de start van het Holland Center eind 2014 en nu van Hollandbuy. Dit laatste is in een stroomversnelling gekomen tijdens het staatsbezoek aan China in oktober vorig jaar. Daarbij was een bezoek aan Alibaba opgenomen in het programma en is het initiatief gepresenteerd.

Hoog aangeschreven

In China is de vraag naar gezond en veilig voedsel groot. Daarbij staan de Nederlandse producten hoog aangeschreven, zoals babymelkpoeder.

Hollandbuy heeft dan ook een prominente plek gekregen op Alibaba, met een notering in de 1 procent-topcategorie. Dat betekent extra aandacht en publiciteit richting de Chinese consument. Meteen na de start kwamen de eerste bestellingen al binnen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer