Zuid%2DHolland+lanceert+Chinees%2DEngelse+website
Nieuws
© gemeente Westland

Zuid-Holland lanceert Chinees-Engelse website

Provincie Zuid-Holland heeft een Chinese-Engelse versie van haar website gelanceerd tijdens een officiële ontmoeting met het bestuur van de Chinese provincie Hebei.

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, beiden op handelsmissie in Hebei en Shanghai Pudong, verrichtten de lancering na een formeel overleg met het provinciebestuur van Hebei in de hoofdstad Shijiazhuang.

De website, www.pzh-china.com, geeft informatie aan Chinese overheden, bedrijven en kennisinstellingen over de verschillende terreinen waarop Zuid-Holland en Hebei al negen jaar samenwerken.

Handelsmissie

Commissaris van de Koning Jaap Smit, tevens delegatieleider in China: 'Met de website introduceren we een nieuw communicatiemiddel om de samenwerking met Hebei en Shanghai Pudong verder te versterken.'

Onder leiding van Jaap Smit en Adri Bom-Lemstra begon afgelopen zondag een handelsmissie met vertegenwoordigers van 25 bedrijven en kennisinstellingen en wethouder Arne Weverling van gemeente Westland.

Greenport-technologie

De missie richt zich op het uitwisselen van kennis en het binnenhalen van orders voor Zuid-Hollandse bedrijven op het terrein van glastuinbouwtechnologie uit de Greenport Westland-Oostland, duurzame stadsontwikkeling, watermanagement en bodemsanering.

Hebei is een provincie in het noorden van China met 75 miljoen inwoners. Zuid-Holland heeft sinds 2007 een officiële samenwerkingsrelatie met Hebei. Een jaar later volgde Shanghai Pudong, het innovatieve stadsdeel van Shanghai met 6 miljoen inwoners.

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer