LTO+Salland+van+start+met+educatieprogramma
Nieuws
© Ruud Ploeg

LTO Salland van start met educatieprogramma

Milieu- en Natuureducatiecentrum De Ulebelt heeft in samenwerking met de Rabobank Salland en LTO Salland een educatieprogramma over voedselproductie ontwikkeld, waarmee leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer de boer op gaan.

'De praktijk van voedselproductie is zo ver van ons af komen te staan, het is hoog tijd om die weer zichtbaar te maken. Voor de partners in dit bijzondere project staat dat voorop', zo stelt Estella Franssen, projectmanager bij de Ulebelt.

Ecolyceum

De leerlingen die de boer op gaan gaan naar het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Op een van de locaties is dit jaar gestart met twee VWO-klassen die een onderwijsprogramma volgen op het gebied van duurzaamheid, het Ecolyceum genaamd. De leerlingen van het Ecolyceum gaan volgende week in groepen op bezoek bij boerenbedrijven in de buurt, en leren over de dagelijkse praktijk van onder andere melkveehouders, pluimveebedrijven, akkerbouwers, aspergetelers en een geitenboerderij.

Ook zijn ze een dagdeel op de Ulebelt, delen ze hun ervaringen, gaan ze in gesprek met de professionals van LTO Salland en Rabobank, en verwerken ze de lokale producten tot een gezamenlijke maaltijd.

Reëel beeld

De partners in dit project willen een reëel beeld geven van hoe de landbouw eruit ziet en een bewustwordingsproces op gang brengen, door leerlingen en boeren met elkaar in gesprek te brengen over het voedselsysteem in het algemeen en de rol van boeren en consumenten daarin. De intentie is om hier een jaarlijks terugkerend programma van te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer