Boeren gezocht voor Proeftuin Veenweiden

Programma Proeftuin Veenweiden zoekt negentig melkveehouders die samen met de tien pilotbedrijven nieuwe maatregelen onderzoeken en uittesten op hun bedrijf.

Boeren+gezocht+voor+Proeftuin+Veenweiden
© Koen van Wijk

Het programma zoekt ambitieuze melkveehouders die aan de slag willen met maatregelen die specifiek voor de veenweiden worden ontwikkeld.

De maatregelen moeten ammoniak reduceren, minder bodemdaling en schoner oppervlaktewater opleveren en zorgen voor een betere eiwitbenutting en kringloop op de melkveehouderijen.

Complex gebied

De ligging in de Randstad, de langgerekte percelen, bodemdaling en de complexe logistiek maken de westelijke veenweiden tot een in vele opzichten bijzonder, agrarisch gebied.

De stikstofbelasting door boeren, havenactiviteiten, verkeer, industrie en luchtvaart vragen om slimme en duurzame oplossingen.

Pilotboeren

Het draait in Proeftuin Veenweiden om het geschikt maken van maatregelen voor de praktijk. Zijn de maatregelen daarvoor geslaagd, dan is de vraag aan overheden en ketenpartners om te kijken of boeren daarvoor beloond kunnen worden.

De tien geselecteerde pilotboeren zoeken nu teamgenoten om samen aan de speerpunten van de Proeftuin te werken en hun vakmanschap te vergroten; ieder op zijn eigen bedrijf. Melkveehouders kunnen zich hier aanmelden of bij Teus Verhoeff via t.verhoeff@ppp-agro.nl.

Driejarig innovatieprogramma

LTO Noord startte begin dit jaar met het driejarige innovatieprogramma Proeftuin Veenweiden en wordt daarbij financieel ondersteund door provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Economische Zaken.

De provincies Utrecht en Noord-Holland doen mee op specifieke onderdelen. De Proeftuin is een initiatief van LTO Noord en VIC Zegveld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer