Proeftuin Natura 2000 helpt veenboer

Behoud van ontwikkelingsperspectief voor de melkveehouderij en de stikstofbelasting op natuurgebieden verkleinen. Dat is een grote uitdaging voor de westelijke veenweiden waarop project 'Proeftuin Veenweiden Natura 2000' een antwoord moet geven.

Proeftuin+Natura+2000+helpt+veenboer
© Koen van Wijk

Proeftuin Natura 2000 Veenweiden is een ambitieuze samenwerking tussen de overheid en de agrarische sector. Doel ervan is te zorgen dat de melkveehouderij ook in het volle West-Nederland door kan gaan. LTO Noord is initiatiefnemer.

In 2016 gaat een driejarig programma van start met als inzet technische en organisatorische innovaties uit te rollen in de boerenpraktijk. De projectleiding zoekt een tiental melkveehouders om intensief te volgen en daarnaast nog een tachtigtal bedrijven om deel te nemen in een kennisnetwerk.

Innovaties

Er wordt gezocht naar technische en organisatorische innovaties die leiden tot een sterkere reductie van stikstofemissies vanuit de melkveehouderij. Maar ook oplossingen brengen voor bodemdaling, de waterkwaliteit verbeteren en gunstige (neven)effecten hebben op CO2-emissie.

Van de westelijke provincies is Zuid-Holland een aanjager en volledige deelnemer, maar Noord-Holland en Utrecht willen vooralsnog alleen op projectniveau aanhaken. LTO Noord hoopt op een volledige deelname van alle drie.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer