Bronckhorst compenseert bomenkap uiterwaarden

Gemeente Bronckhorst gaat de bomenkap in de uiterwaarden in het kader van de actie Stroomlijn elders in de gemeente compenseren. Rijkswaterstaat is bezig met het onderhoud van de begroeiing in de uiterwaarden langs het stroomgebied van de IJssel. In de gemeente Bronckhorst loopt de IJssel langs de dorpen Olburgen, Rha, Bronkhorst en Baak.

Bronckhorst+compenseert+bomenkap+uiterwaarden
© Ruud Ploeg Fotografie

Door bomen en struiken te verwijderen op plaatsen waar de rivier bij hoogwater het snelst stroomt, wil Rijkswaterstaat bewerkstelligen dat rivieren in Nederland bij hoogwater goed blijven doorstromen.

Als één van de weinige gemeenten langs de IJssel, heeft de gemeente Bronckhorst met Rijkswaterstaat de afspraak vastgelegd dat voor een groot aantal bomen die worden gekapt op grondgebied van de gemeente elders in de gemeente herplant plaats gaat vinden.

Afvoeren

Het onderhoud door Rijkswaterstaat bestaat uit het verwijderen en afvoeren van begroeiing, takhout versnipperen en stobben frezen. In het kader van duurzaam beheer worden onder andere mogelijk oevers vergraven of raster geplaatst.

Als één van de weinige gemeenten langs de IJssel, heeft de gemeente Bronckhorst met Rijkswaterstaat de afspraak vastgelegd dat voor een groot aantal bomen die worden gekapt op grondgebied van de gemeente elders in de gemeente herplant plaats gaat vinden.

Landschappelijke waarde

Waar passende landschapsprojecten zijn, zal gekeken worden of daar nieuwe bomen van dezelfde landschappelijke waarde als de gekapte bomen kunnen worden geplant. De waarde van de bomen die Rijkswaterstaat langs de IJssel kapt, worden hiervoor door een onafhankelijk bureau in kaart gebracht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer