Varkenshouders Bronckhorst staan open voor coach

Van de 75 varkenshouders in Bronckhorst staat ongeveer de helft open voor een gesprek met een coach. Dat schrijft de Gelderlander. Gemeente Bronckhorst besloot deze zomer 30.000 euro beschikbaar te stellen voor gespecialiseerde coaches die varkenshouders die in de problemen zijn geraakt, te begeleiden.

Varkenshouders+Bronckhorst+staan+open+voor+coach
© Dick van Doorn

Bronckhorst voerde voorafgaand aan het besluit overleg over de zorgelijke situatie in de varkenshouderij overleg met LTO Noord, Zorg Om Boer en Tuinder (ZOB), Stichting Netwerk Boerenkans Achterhoek, omgevingsdienst Achterhoek, Nederlandse Vakbond Varkenshouders en een coach die betrokken was bij een onderzoek naar de situatie onder varkenshouders in gemeente Hof van Twente.

Daaruit concludeerde de gemeente dat het aannemelijk is dat boeren in Bronckhorst dezelfde problemen ervaren als de boeren in Hof van Twente. De gemeenten komen overeen: veel platteland en een vergelijkbare cultuur. De belangenbehartigers herkennen de problematiek en de mogelijke risico's voor gezinnen en dierenwelzijn.

Taboe

Gemeente Bronckhorst denkt ook ook dat er een taboe ligt op het bespreekbaar maken van de problemen. Daarom besloot de gemeente 30.000 euro beschikbaar te stellen voor gespecialiseerde coaches die varkenshouders in de gemeente kunnen begeleiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer