Gemeente trekt beurs voor varkenshouder

Gemeente Bronckhorst trekt 30.000 euro uit voor gespecialiseerde coaches die varkenshouders in financiële en sociale nood gaan begeleiden.

Gemeente+trekt+beurs+voor+varkenshouder
© YouTube

De coach treedt in gesprek met de ondernemers en maakt zo sociale, emotionele en financiële problemen van boeren en hun gezinnen bespreekbaar.

Onderzoek

Het project wordt opgezet in navolging van gemeente Hof van Twente. Daar bleek uit recent onderzoek dat de problemen in de varkenssector zo ernstig dat deze in een aantal gevallen tot problemen hebben geleid.

Daarom schiet Bronckhorst de 75 varkenshouders in de gemeente te hulp. Inmiddels is overleg gevoerd met LTO Noord, NVV, Zorg Om Boer en Tuinder, Stichting Netwerk Boerenkans Achterhoek, omgevingsdienst Achterhoek en een coach betrokken bij het onderzoek van Hof van Twente.

Informatiebrief

Conclusie was dat het aannemelijk is dat boeren in Bronckhorst dezelfde problemen ervaren als de boeren in Hof van Twente. De gemeente stuurt een informatiebrief naar de varkenshouders over de voorgenomen gesprekken en het doel ervan. Daarna maakt de coach een afspraak voor een huisbezoek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer