Omzet biologisch groeit door

Bij de verkoop van biologische producten realiseerden supermarkten in 2015 18,5 procent groei in omzet ten opzichte van het jaar ervoor. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3 procent. De reguliere markt groeide minder snel, stelt Bionext.

Omzet+biologisch+groeit+door
© Nieuwe Oogst

In de eerste helft van 2016 zet deze groei bij de supermarkten zich door. De speciaalzaken wisten hun omzet in 2015 te stabiliseren. Zij sloten het jaar 2015 af met een minimale krimp van 0,3 procent.

In de eerste helft van 2016 groeide de omzet bij speciaalzaken met 2,3 procent. Het totaal aandeel biologisch in de retail - supermarkten en speciaalzaken - bedroeg in 2015 ruim 4,3 procent. Deze cijfers komen uit het Bionext Trendrapport biologisch 2015 – juni 2016, dat woensdag bekend is gemaakt.

Dier- en milieuvriendelijk

Directeur Bavo van de Idsert van Bionext: 'Consumenten kiezen steeds vaker voor producten die aangetoond dier- en milieuvriendelijk zijn. Biologisch is al jaren een groeimarkt en steeds meer partijen beseffen dat en springen in op deze trend. Een gemiddeld groeicijfer voor biologisch van 11,5 procent in 2015 is daarvan het bewijs.'

Donderdag begint de Bio10daagse. Deze promotieperiode van Bionext werd vorig jaar ook gehouden en wist toen een gemiddelde omzetstijging van biologische producten te realiseren van 22 procent ten opzichte van de voorafgaande weken. Vrijwel alle supermarkten en speciaalzaken hebben in deze periode aanbiedingen. Dit wordt ondersteund met radiospotjes, een bijlage in de krant Metro en sociale media.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer