SP+wil+biologische+landbouw+meer+subsidi%C3%ABren
Nieuws
© Dirk Hol

SP wil biologische landbouw meer subsidiëren

De SP vindt dat er meer subsidie moet vrijkomen om het aandeel biologisch in de landbouw te laten toenemen tot 10 procent.

Dat zegt Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) voor de camera van Omroep Brabant tijdens een bezoek de biologische boerderij De Schoffel in Boxtel. Zo'n 2,5 procent van de landbouw in Nederland is biologisch.

Dat is veel te weinig, vindt hij. 'Biologische landbouw is goed voor de grond. De grond wordt namelijk niet meer gebruikt dan nodig, er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, en de productie is veelal voor de lokale bevolking.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  17° / 9°
  70 %
Meer weer