Voedselkeurmerken bundelen krachten

Keurmerken Biologisch, ASC, MSC, Beter Leven en Fairtrade werken dit najaar samen tijdens hun landelijke promotieweken. De samenwerking is zichtbaar in de onlinecampagne met 'Debbie Duurzaam' in de hoofdrol.

Doel van deze overkoepelende campagne is consumenten stimuleren om vaker voor gecertificeerde producten te kiezen. Om dit te realiseren stimuleren de organisaties onder andere supermarkten om het aanbod gecertificeerde producten te vergroten.

Al meerdere jaren organiseren de vijf keurmerkorganisaties, afzonderlijk van elkaar, in september/oktober landelijke promotieweken, namelijk: de Bio10daagse, Bewuste Visweek, Beter Leven Week en Fairtrade Week. In deze weken staan de producten, die eerdergenoemde keurmerken dragen, centraal in de supermarkt.

Filmpjes

In de overkoepelende campagne introduceren de organisaties het personage Debbie Duurzaam. In vier korte filmpjes omarmt zij producenten en hun duurzame producten, zoals biologische wortels, duurzame schol, verantwoorde zalm, kippenvlees met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk en fairtradebananen.

Met de start van de Bio10daagse op donderdag zullen de filmpjes stapsgewijs tot 6 november via onlinekanalen worden verspreid.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer