Burger gek op zelfgeslachte Polderhoen van Bart Kok

Burgers uit het hele land rijden naar pluimveebedrijf De Polderhoenderhof in Lelystad voor een vers biologisch kippetje. Pluimveehouder Bart Kok slacht wekelijks 250 tot 300 kippen voor zijn huisverkoop.

Burger+gek+op+zelfgeslachte+Polderhoen+van+Bart+Kok
© Studio Kastermans

‘Het begon met een paar telefoontjes van particulieren. Ze vroegen of ze bij ons aan huis ook biologische kip konden kopen’, vertelt Kok die in totaal 32.000 kippen houdt van het Franse langzaamgroeiende ras Hubbard JA757. ‘Toen we die vraag meerdere keren per week kregen, zijn we begonnen met de huisverkoop.’

Inmiddels zijn veel burgers verzot op de Polderhoenders van de familie Kok.
Wekelijks slacht en verkoopt de pluimveehouder 250 tot 300 kippen. De rest van de dieren worden geleverd aan groothandel Scheria. Deze verkoopt de kip vervolgens onder de naam ‘Polderhoen’ aan (Keur)slagers, natuurvoedingswinkels, poeliers, Hanos en Sligro.

Scherp geprijsd

Kok merkt duidelijk dat de huidige consument behoefte heeft aan een eerlijk geproduceerd product. ‘Ze zien hier dat de kippen het goed hebben. En we gebruiken al 25 jaar lang geen antibiotica. Mensen zijn op zoek naar een ander type kip. Bovendien is onze kip scherp geprijsd; 6,5 euro per kilo voor een hele kip.’

Om te zorgen dat de groothandel een continue aanvoer van Polderhoen heeft, koopt de familie Kok eendagskuikens die ze opzetten bij negen pluimveehouders in de regio. Wekelijks worden er 10.000 kuikens opgezet. Op 10 tot 12 weken zijn de dieren slachtrijp. Elke week gaan er 5.000 biologische kippen en 5.000 scharrelkippen naar de groothandel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer