100+miljoen+euro+voor+Brabants+platteland
Nieuws
© Noord-Brabant

100 miljoen euro voor Brabants platteland

Provincie Brabant, Europa en de waterschappen investeren samen 100 miljoen euro aan POP-geld in innovatie en de verduurzaming van het Brabantse platteland. In het programma staat de boer nadrukkelijk centraal.

Het bedrag is bestemd voor het innoveren en verduurzamen van de landbouw en wordt ingezet voor innovatieve projecten door het bedrijfsleven, projecten die zijn gericht op het verbeteren van de waterkwaliteit en nieuwe natuur.

Selectie

De eerste openstelling van de subsidie wordt in de periode mei-augustus verwacht. Niet alle projecten worden gehonoreerd. 'Alleen de beste projecten komen voor subsidie in aanmerking', aldus de provincie.

De provincie onderscheidt vijf thema’s waaronder het versterken van innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht, jonge boeren en verbetering waterkwaliteit.

Samen optrekken

Noord-Brabant roept boeren, waterschappen en kennisinstellingen op om samen te werken en van de Europese subsidies in POP gebruik te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer