Consument+vraagt+extra+informatie+varkenssector
Nieuws
© Robin Britstra

Consument vraagt extra informatie varkenssector

Elk varken moet zo snel als mogelijk worden voorzien van een elektronische I&R. Henk Bleker, voorzitter van Vee & Logistiek Nederland pleit daarvoor. Het maakt verschillen tussen varkens zichtbaar en zorgt voor de extra informatie waar de consument om vraagt.

'Al meer dan tien jaar wordt erover gesproken en altijd hoor je weer het argument 'en wie gaat dat betalen?'. Begrijpelijk, maar op lange termijn ook onzinnig. Het is een onstuitbare en onomkeerbare trend dat supermarkten en consumenten willen weten van welk varken ze vlees in het schap en op het bord hebben, aldus Bleker in zijn column.

Grote kansen

Bleker stelt dat er voor de Nederlandse varkenssector de komende jaren grote kansen liggen. 'In Duitsland haken er nogal wat af en in Denemarken ook. Dus...daar ontstaan gaten die onze boeren kunnen opvullen. Maar, wel met 'navigatievarkens'. Doorzetten en razendsnel aan de individuele elektronische I&R', aldus Bleker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer